Lumimagiaa ja keittiömagiaa Yuleen (ja talveen)

Olen aikaisemmin kirjoittanut Yulesta ja sen korrespondensseista, joten tällä kertaa keskitytään ehkä vähemmän tuttuihin, konkreettisiin taikoihin, joita jouluna voi tehdä. 

Lumimagia

Lumi on jäätynyttä vettä, joten se on ominaisuuksilta feminiinistä ja sillä on vahva yhteys Hekaten eri olomuotoihin. Lumella on monia olomuotoja ja niihin liittyen voi tehdä monenlaisia taiantekoja. 

- Lumi on kylmää ja valkoista. Se voi olla raskasta ja märkää tai hyöhenen kevyttä hahtuvaa, näitä asioita voit käyttää tarkoituksiasi vastaavasti. Esimerkiksi kerää lumi myrskyllä yhdistääksesi lumen ja myrskyn energiat taiantekoosi. Tai kerää kevyttä hahtuvaa joka leijailee hitaasti taivaalta ja käytä sitä kepeisiin tavoitteisiin tai toivomusmagiaan. Kerää lumi sataessa, kun haluat korkeampaa, puhdasta energiaa. Voit kerätä lumen myös maasta, jos se sopii tarkoituksiisi. Esimerkiksi kuraista lunta, voi käyttää taianteossa kuraveden tapaan.

- Haluatko eroon pahasta tavasta? Sinetöi intentiosi lumipalloon ja heitä se mahdollisimman kauas tai virtaavaan veteen.

- Haluatko eroon jostakin ihmisestä? Muovaa lumesta häntä edustava nukke ja anna sen sulaa pois. Sulamisveden voit heittää ulos tai vessanpönttöön.

- Lunta voi käyttää irtipäästämiseen ja huolien karkoittamiseen. Rakenna lumesta ongelmiasi/huoliasi vastaava hahmo ja anna sen sulaa pois. 

- Lumikvartsi edustaa toiveita ja unelmia. Käytä lunta samaan tapaan toivomusmagiassa.

- Jos joku ihminen häiritsee sinua tai ei jätä sinua rauhaan, kirjoita hänen nimensä lapulle ja työnnä lappu lunta/jäätä täynnä olevaan purkkiin. Anna purkin olla pakkasessa niin kauan, että henkilö rauhoittuu. Voit myös täyttää purkin vedellä ja viedä sen ulos pakkaseen tai laittaa pakastimeen nimilapun/valokuvan kera.

- Voit laittaa lunta pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

- Käy kävelyllä lumisessa metsässä. Monet ihmiset kertovat saaneensa ylimaallisia viestejä juuri lumisessa hiljaisuudessa kävellessään.

- Voit tehdä jäälyhtyjä tai lumilyhtyjä ja käyttää niitä kynttilämagiassa.

- Rakenna lumiukko ja käytä sitä suurena maagisena nukkena. Anna sille tehtäväksi suojata kotia pihamaalla.

- Jäinen vesi sopii unohtamiseen ja tunteiden kylmettämiseen.

- Lumimagiaa ei toki tarvitse rajata pelkkään jouluun vaan sitä, voit hyödyntää koko talven ajan.

Muita Yulen taiantekoja

Kynttilämagia sopii erinomaisesti Yuleen, sillä se on ennen kaikkea valon palaamisen juhla 21.1. talvipäivänseisauksena on vuoden pisin yö ja tämän jälkeen päivä alkaa pidentyä. Jo erilaisten kynttilöiden ja valojen sytyttely tuo maagisen tunnelman. Voit myös tehdä erilaisia koristeita sopivilla intentioilla (ja korrespondensseilla).

Yule on hyvä aika reflektoida, luopua menneestä, rauhoittua ja suunnata katse sitten kohti tulevaa.

Keittiömagia

- Leivo piparkakku-ukko, johon asetat haluamasi intention. Tämän jälkeen, jos haluat asiasta eroon, murskaa ukko ja heitä palat roskiin. Jos haluat itsellesi jotain, syö ukko. Jos haluat jollekin toiselle henkilölle jotakin/ haluat häneltä jotakin, syötä ukko tälle henkilölle. Voit myös lisätä taikinaan intentioosi sopivia ainesosia esim. vaniljaa rakkautta tai himoa varten jne.

- Voit myös hyödyntää keittiömagian perusperiaatteita valmistaessasi juhlaruokia.

- Lisää manteli joulupuuroon, löytäjälle on luvassa onnea tulevalle vuodelle.

- Valmista joulun jälkiruuaksi perinteinen jouluhalko, siihen löytyy googlettamalla monia hyviä reseptejä. Jouluhalko saa nimensä kelttiläisestä tavasta polttaa jouluhalkoa takassa juhlistaessa talvipäivänseisausta ja jälkiruoka muistuttaakin ulkonäöltään halkoa. Jouluhalko on yleinen perinne monille pakanoille vielä nykyäänkin, mutta usein se on juuri syötävää muotoa. (Esimerkiksi Valion sivuilla on tähän hyvä resepti, huom! poistut noidan päiväkirjojen sivuilta.)

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Chakrat

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Tosirakkauden noitapussukka