Vesi magiassa osa 1/3

Vedellä on meille tärkeä asema elämässä. Ihmiskehossa on suuri määrä vettä ja vesi liitetäänkin usein magiassa vereen, sillä erolla, että vesiloitsut ovat helpompia kuin veriloitsut. Emme tulisi toimeen ilman vettä, latinan Aqua Vitaea eli elämän vettä. Vesi symboloi puhtautta, kun se on kirkasta ja sitä käytetään usein suolaan yhdistämällä puhdistuksessa ja karkotuksessa. Kirjoitan blogiin kolmessa osassa (touko-,kesä- ja heinäkuussa) erilaisista vesistä maagisessa työssä, tämä postaus on ensimmäinen osa.

Aamukaste
on auringon noustessa yöilmasta tiivistynyttä kosteutta. Usein ajatellaan, että aamukasteella on maagisia voimia, varsinkin jos sen kerää juhlapäivän aattona. Juhannusaamuna kerätyn kasteen on uskottu parantavan vaivoista ja kaunistavan ja sen juomisen on uskottu antavan kauniin äänen.

Jokivesi
on vettä joka pysyy jatkuvassa liikkeessä. Jokiveden vähäisempi muoto on purovesi ja voimakkain kosken kuohut. Jokivesi on elämäniloista ja pirteää vettä. Se sopii pitkälti samaan kuin järvivesi, mutta myös negatiivisen energian ja surut voi jättää virran vietäväksi. Virtaan voi esimerkiksi heittää paperilapun tai kepin, johon on kirjoittanut asian, josta haluaa luopua.

Järvivesi
Järvien ja muiden vesistöjen on ajateltu olevan kaikenlaisen vedenväen asuinpaikkoja ja näin vedellä on yhteys jumalolentoihin ja vedenhaltioihin. 

Jäävesi
on jään sulamisvettä tai jäätyneestä järvestä tai joesta otettua talvivettä. Jäinen vesi sopii unohtamiseen ja tunteiden kylmettämiseen.

Kaivovesi
Aikoinaan uskottiin, että jos kaivossa on sammakko, vesi on erityisen hyvää. Kaivon haltian sanottiin oleilevan sammakon hahmossa. Kaivovesi on talousvettä, jolla ei juurikaan nähdä olevan maagisia ominaisuuksia. Nykyaikana vesijohtovesi on korvannut kaivoveden.

Kalliovesi
tarkoittaa sekä mineraalivettä että kivien ja kallioden syvennyksiin kertyvää mineraalipitoista vettä. Kalliovesi on luonteeltaan järkähtämätöntä ja lujaa. Se sopii säilyttävään magiaan. Kallionkolosta kerätyn veden voi korvata hyvällä mineraalivedellä.

Kosken vesi
on luonnon vesistä energisintä ja vahvinta. Se on hurjaa virtauksessaan. Aikoinaan kosken henkien on ajateltu olevan arvaamattomia ja pitkävihaisia. Kosken veden on ajateltu sisältävän muinaista viisutta, kallioiden mineraaleja ja sillä on katsottu olevan yhteys kuolemaan, koska sen on ajateltu syntyvän alisessa maailmassa.

Kuravesi
on likaista ja muitaista vettä, jota löytyy ojanpohjalta ja rapakosta. Kuravesi sopii häpäisyyn, kilpailijan tai ihailijan lannistamiseen ja rakkauden pilaamiseen. Mitä likaisempaa ja inhottavampaa kuravettä, sen voimakkaampaa.

Kuuvesi

Kommentit

  1. Tää on ihan hirveen hyvä tää sun blogi. Mä oon kirjoittanut täältä paljo ylös omaan bos:iin ja välillä tulostanutkin jonkun jutun, kun en oo jaksanut kirjoittaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kysy, kommentoi, lähetä viesti!

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan