Sopivia yrttejä lievittämään ahdistusta ja paniikkioireita

Kärsitkö ahdistuksesta tai paniikkioireista? Tässä postauksessa oikeasti näihin vaivoihin auttavia yrttejä. Huom! Ethän koskaan käytä yrttiä, jonka oikeasta käyttötarkoituksesta tai annostuksesta et ole varma.

Valeriaana - Oma suosikkini ahdistuneisuuden ja unettomuuden hoitoon. Tehokas. Erittäin rauhoittava vaikutus. Hypnoottinen. Käytetään myös kivun lievitykseen. Helpoiten saatavilla teenä ja tabletteina luontaistuotekaupasta (taitaapa löytyä jopa apteekista melatoniinien lähistöltä). 

Kärsimyskukka (Passion flower) - Käytetään apuna ahdistuksen ja unettomuuden hoitoon. Käytetään myös kivun lievittämiseen ja rytmihäiriöiden hoitoon. Itselläni ei toimi yhtä hyvin kuin valeriaana, mutta tämä on yksilöllistä. Miinuksena karvas maku. Saatavilla helpoiten tabletteina luontaistuotekaupasta (tätäkin taitaa löytyä myös apteekista).

Kamomilla - Rauhoittava vaikutus, joka auttaa nukahtamisessa. Kokonaisia kukkia voi ostaa tee-kaupoista, tästä saa tehtyä helposti vaikutukseltaan mieleisen vahvuista teetä. Miedompana löytyy myös ruokakaupasta tee-hyllyltä.

Laventeli - Sekä yrtti että eteerinen öljy ovat hyviä mielen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen. Löytyy luontaistuotekaupasta ja puutarhamyymälästä.

Sitruunamelissa - Lempeä yrtti esimerkiksi teessä. Lievittää henkistä ja fyysistä stressiä. Saatavilla ruokakaupasta.

Reishi - Rauhoittaa hermostoa. Tukee kehoa ja mieltä stressin hallinnassa. Saatavilla luontaistuotekaupasta.

Ruusujuuri - Stimuloi mieltä ja auttaa hallitsemaan mielialoja. Tasapainottaa hermosysteemiä. Saatavilla luontaistuotekaupasta.

Kava kava - Lievittää stressiä ja ahdistusta. Auttaa kipuun. Syvärauhoittaa hermosysteemiä ja nostaa mielialaa. (Lasketaan mahdollisesti Suomessa huumausaineeksi).

Ashwagandha - Rauhoittaa hermoja ja parantaa henkistä hyvinvointia. Saatavilla luontaistuotekaupasta.

Jos pidit tästä postauksesta lue myös

Lue myös Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle, löytääksesi juuri tarkoitukseesi sopivan kasvin.

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Chakrat

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Tosirakkauden noitapussukka