Imbolc - Birgitan päivä

Imbolc on noitien viettämä sapatti, joka ainakin itselläni tuppaa valitettavasti menemään aina hieman ohi. Se on alunperin kelttien juhlapäivä, jota vietetään 1.-2.2. kevään heräämisen kunniaksi.

Imbolcin viettoon sopii hyvin kodin järjestely ja siivoilu talven tomuista ja raskaista energioista. Katso vinkkejä kodin suojaamiseen ja puhdistamiseen aiemmasta blogitekstistäni. On hyvä aika myös esimerkiksi kaivaa tarot-kortit, heiluri tai vaikka riimukivet esille ja tehdä ennustuksia tulevalle keväälle ja kesälle.

Imbolcin viettoon sopii myös luonnon pienten kevät-muutosten tutkaileminen ja niistä nauttiminen. Valon määrä on lisääntynyt ja antaa lisää energiaa, aletaan herätä talvihorroksesta.

Imbolciin liittyy tuli ja puhdistautuminen, koska kelttiläisten pyhimys ja jumaltar Brigit, joka yhdistetään pyhiin lähteisiin ja tuliin.

Kuten muinakin juhlapäivinä, voi Imbolcinakin nauttia perheen tai ystävien kanssa juhla-aterian. Perinteenä luonnonnoituudessa on ollut myös viedä pieni uhrilahja ruokaa luonnolle (tietysti sellainen, joka ei vahingoita luontoa tai eläimiä). 

Wiccat tekevät usein rituaalin, jossa käydään läpi muutos vanhasta naisesta neidoksi.  Wiccojen uskon mukaan Jumala on Imbolcina nuori mies ja ja Jumalatar riisuu viisaan viitan ja tulee neidoksi.

Olen kirjoittanut myös Imbolcin korrespondensseista, joilla vahvistat Imbolcin taian tekoa. Lisää Imbolcista pääset lukemaan täältä.

Jos pidit tästä postauksesta lue myös muista juhlapäivistä tästä linkistä

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Chakrat

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot