Portaiden merkitys unessa

Usein portaisiin liittyvät unet liittyvät jotenkin tavoitteisiisi ja siihen kuinka monta askelta on vielä otettava, jotta pääsisit perille. Ne voivat symboloida edistystä tavoitteeseen pääsyssä tai takapakkia, mikäli portaita on vaikea kulkea tai niistä putoaa. 

Porrasunet voivat liittyä niin uraan kuin paikkaasi yhteisössäkin. Molemmissa ylöspäin kiipeäminen symboloi tavoitetta kohti etenemistä ja yhteisössä korkeampaan asemaan kulkemista. 

Portaat voivat symboloida myös henkisyyttä ja henkisellä polulla korkeamman johdatuksen ja opastuksen etsimistä. Jos olet jumissa portaiden juurella, sinulla on hankaluuksia päästä eteenpäin kyseisessä asiassa. Hankalasti kuljettavat portaat symboloivat rajoitteita ja hankaluuksia matkallasi. Mitä hankalampaa portaista on kulkea, sitä haastavampi tilanne on.

Mennä alaspäin portaita - saatat tuntea tilanteesi toivottomaksi tai asiat eivät suju kuten toivoisit. Koet pettymystä takapakkia tilanteessasi. Jos putoat, jokin asia estää sinua menemästä eteenpäin.

Mennä portaita ylöspäin - suhtaudut positiivisesti tulevaan ja mietit kuinka saisit tavoitteesi toteutumaan. Saatat myös kokea, että olet viimein saavuttamassa jotakin kaipaamaasi.

Suunnan vaihtelu kulkiessa portaita - jos vaihtelet suuntaa, ylöspäin alaspäin ja sitten taas ylöspäin, et osaa tehdä päätöstä jossakin asiassa. Et ole varma kuinka tulisi edetä.

Portaiden puolivälissä istuminen - Voit kokea olevasi jumissa, et tiedä minkä suunnan ottaisit. Pelkäät ehkä toistavasi vanhoja virheitä tai tarvitset lisämotivaatiota kulkeaksesi eteenpäin.

Portaista putoaminen - tunnet tilanteesi ylivoimaiseksi. Koet ehkä että olet menettänyt kontrollin tilanteeseen. Vastassasi voi olla monia ongelmia. Jos joku toinen putoaa portaissa unessasi, voit pelätä menettäväsi kontaktin kyseiseen henkilöön tai pelkäät että olet omalla toiminnallasi satuttanut häntä.

Puiset portaat - symboloivat usein käytännöllisen ratkaisun etsimistä ongelmiin. Se voi tarkoittaa halua traditionaalisiin asioihin tai menneisyyden pohtimista.

Metalliset portaat - tarkoittavat usein voiman etsimistä elämään. Käyt ehkä läpi hankalia asioita ja tarvitset tukea.

Kultaiset tai hopeiset portaat - viittaavat raha-asioiden pohtimiseen ja rahallisten tavoitteiden saavuttamiseen.

Betoniset tai kiviset portaat - kertovat tasapainon ja vakauden tavoittelemisesta. Ne voivat kertoa myös päätöksen tekemisestä ja siihen varman vastauksen etsimisestä.

Lasiset tai läpinäkyvät portaat - kertovat, että yrität löytää totuuden jostakin tilanteesta. On tiedettävä totuus, jotta voit liikkua eteenpäin. Ne voivat kertoa myös särkymisherkästä tilanteesta, jossa on hankalaa kulkea "rikkomatta" mitään.

Spiraalin malliset portaat - kertovat ylikuormittumisesta ja siitä, että koet elämäsi liian monimutkaiseksi. Se viittaa myös siihen, että käsittelet samaa asiaa yhä uudelleen ja uudelleen tai joudut samaan tilanteeseen yhä uudelleen. Kehän kiertäminen elämässä.

Portaat talossa - symboloivat usein henkilökohtaista kasvua ja muutosta. Missä huoneessa portaat sijaitsevat? (Olen aiemmin kirjoittanut talon merkityksestä unessa, voit lukea lisää täältä.) Jos portaat sijaitsevat keittiössä, ne viittaavat todennäköisesti uraasi. Jos portaat menevät kellariin se symboloi alintajuntaasi, josta yrität löytää vastauksen ongelmaasi. Jos taas portaat johtavat ullakolle, etsit korkeampaa tavoitetta elämääsi.

Portaat, jotka johtavat ovelle - mietit muutoksia elämässäsi, etsit ehkä uusia mahdollisuuksia tai haluat aloittaa jotain uutta. (Olen kirjoittanut aiemmin ovien merkityksestä unessa, siitä pääset lukemaan täältä.)

Portaat toimistossa - viittaavat uraasi.

Torniin johtavat portaat - jos kuljet ylöspäin torniin, jollakulla on sinuun suuri valta ja haluat päästä tilanteesta pois. Se voi myös edustaa, että haluat ottaa elämäsi kontrolliiin.

Paloportaat - etsit ulospääsyä jostakin ongelmasta.

Rikkinäiset portaat - jos osa portaista tuhoutuu tai muuttuu se symboloi asioita joita itsessäsi olet menettänyt. Voit kokea mahdottomaksi selvitä tilanteestasi. Voi kuvata ahdistuneisuutta.

Portaat, jotka johtavat vuorelle - vuori voi symboloida myös estettä matkallasi, mutta todennäköisemmin vuori kertoo korkeamman tavoitteen etsimisestä elämässä. Symboloi henkistä kasvua.

Portaat metsässä - tarvitset maadoittumista ja haluat paremman yhteyden todellisuuteen "jalat maahan".

Portaat vedessä - viitaavat tunteisiin. Jos portaat ovat veden alla, se viittaa ylikuormittuneisiin tunteisiin. (Lue veden merkitykset unessa.)

Surrealistiset portaat - symboloi hämmennystä tämän hetkisestä tilanteesta. Et tiedä mihin suuntaan menisit. Olet juuri saattanut kokea suuren menetyksen.

Portaat jotka eivät johda mihinkään - tunteille tai esteille ei tunnu näkyvän loppua. Voit kokea ettet ole matkalla mihinkään. Perille pääsy on mahdotonta.

Portaiden kulkeminen autolla tai pyörällä - olet valmis ottamaan riskejä, ehkä menet liian kovaa tai et huomaa kaikkia näkökulmia tilanteessasi. Voit kokea myös ettet ole kontrollissa tällä hetkellä elämässäsi tai teet huonoja päätöksiä.

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Chakrat

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot