Ostara - kevätpäiväntasaus

Kevätpäiväntasauksen aikana uusien projektien ja uusien elämän vaiheiden aloittamiseen liittyvä energia on voimakkaimmillaan. Se on hyvä aika kasvuun ja vaurauteen tähtäävälle magialle. Ostaran aikaan juhlistetaan uudistumista, syntymää ja hedelmällisyyttä. 

Perinteisiä koristeita, ovat syntymää, aurinkoa ja uudelleen syntymää symboloivat munat. Kasvua ja uutta elämää symboloivat esimerkiksi luontoon ilmestyvät pajunkissat. Myös kaneilla on pitkät perinteet ja kanit ovatkin ikonisia syntymän ja uudistumisen sekä hedelmällisyyden symboleita. Ostara on hyvää aikaa herätellä omaakin seksuaalisuutta talvihorroksesta ja ehdotella kumppanille mukavia ;)

Ostaran nimi viittaa kevään ja auringonnousun jumalatar Eostreen sekä itään, josta aurinko nousee. Värikkääksi maalattujen munien uskottiin tulevan Eostren liikkuessa jäniksenä ja muniessa munia, jotka olivat voimakkaita taikaesineitä. Eostrea kiitettiin munista lahjoittamalla hänelle vastaleikattua ruohoa tai karkkia.

Ostaran symboliikkaan liittyy myös sisäinen kasvu. Samoin kuin luonto uudistuu keväällä, Ostaran aikaan on hyvä aika miettiä, kuinka itse haluaa kasvaa ja uudistua.
 
Ostaraa voi juhlistaa esimerkiksi manifestoimalla haluamiaan asioita.

Mieti muutamaa viikkoa aikaisemmin 1-3 asiaa, joita haluat manifestoida tänä vuonna. Kirjoita asiat ylös ja näe ne tarkalleen ja kirkkaana mielessäsi. Tee lauseistasi positiivisia affirmaatioita. Keskity tunteeseen, että juuri nämä asiat haluat tuoda elämääsi.

Tänä vuonna kevätpäiväntasaus on 20.3. Lue aiempi blogipostaukseni manifestointi eli tietoinen luominen, jotta olet valmis manifestoimaan haluamiasi asioita Ostaran aikaan.

Ostaraa voi juhlistaa myös esimerkiksi istuttamalla kasveja. Se on myös hyvä aika vaihtaa mullat huonekasveille ja hoitaa niitä. Ostaraa voi juhlistaa myös kylvämällä kasvun kunniaksi yrttejä tai rairuohoa sekä koristelemalla munia vaikka lasten kanssa. Ostaran vietto onkin helppo sovittaa Suomessa pääsiäisen kanssa, sillä kuten joulunakin, myös iso osa kristityistä juhlistaa pääsiäistä useilla tässä tekstissä mainituilla pakanallisilla perinteillä.

Kommentit

  1. Kristityt ovat olleet hyviä omimaan paikallisten uskontojen rituaaleja ja yhdistämään niitä omiin juhliinsa, kun ovat saapuneet uusille alueille. Mutta ei se oikeastaan haittaa, kiva vain että on hedelmällisiä pupuja ja suklaamunia tarjolla, eikä mitään ankeaa paastoa ja surkuttelua. 😄 Tämä postauksesi oli tosi hyvä muistutus, että nyt voi tehdä pitkäkantoisia suunnitelmia vuodelle ja tehostaa niitä intention avulla. Olen huomannut, että minun pitäisi saada aikaan isohko muutos siinä, mihin käytän aikaani ja energiaani tässä elämässä, eikä lapsuudessa opitusta työmyyrämentaliteetista ole helppoa päästä eroon. Ostara on hyvä hetki alkaa rakentaa omaan elämään enemmän iloa ja nautintoa suorituspakkomielteen sijaan. 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kysy, kommentoi, lähetä viesti!

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan