Peruslähtökohtia unien tulkintaan

Unien tulkinta riippuu aina sinusta itsestäsi, siitä millainen olet, missä olet kasvanut ja mitä erilaiset asiat ja symbolit merkitsevät sinulle. On selvää, että uni esimerkiksi linnuista, merkitsee eri asioita lintuja pelkäävälle ihmiselle kuin sellaiselle, joka ei pelkää niitä.  

Voit aloittaa unen tulkinnan miettimällä, mikä juuri minulle on merkityksellistä tässä unessa? Onko unessa suurempi teema tai millaisia symboleita unesta löytyy?

Toinen tärkeä lähtökohta unen tulkinnassa on sen tunnelma. Mitä tunteita se herättää? 

Näiden tietojen avulla voi muodostaa yksittäisiä yläkäsitteitä - unisanoja, joille voidaan antaa hyvinkin paikkansa pitäviä tulkintoja. Voit pitää esimerkiksi unipäiväkirjaa tai kirjata unen avainsanoja muistiin herättyäsi. Unipäiväkirjan pitäminen voi muuten auttaa myös selkouneen pääsemisessä. Joskus unet toteutuvat muutaman päivän sisällä ja niitä onkin mukava oppia tulkitsemaan, jotta voi hyödyntää alintajunnan, korkeamman minän tai henkimaailman viestejä.

Unet voivat tuoda viestiä alintajunnastasi, esimerkiksi jos olet ahdistunut. Ne voivat myös varoittaa, kertoa ratkaisun ongelmaan tai olla enneunia tulevasta. Jos jokin uni ei avaudu, anna sen olla. Joskus unet eivät myöskään tarkoita mitään sen kummempaa, ehkä vain flunssaisena nukuit levottomasti.

Tee aluksi yhteenveto unessa olevasta tunnelmasta ja tunteista, joita tunnelma herätti. Se antaa melkein aina vinkkiä siitä, mitä uni voi tarkoittaa. Sen jälkeen unta voi lähteä tulkitsemaan unisana kerrallaan. Tässä blogissa olen kirjoittanut aina yhdestä yläkäsitteestä kerrallaan. Esimerkiksi ovien merkityksen tulkitseminen riippuu siitä, onko unen ovi auki vai kiinni, onko se lukossa, onko se tuttu jne. 

Lisäilen blogiin pikkuhiljaa uusia unisanojen tulkintoja. Tällä hetkellä löytyvät unen tulkintaan liittyvät postaukset pääset lukemaan täältä. Netistä googlaamalla löytyy myös hyvin kattavia unisanakirjoja, joita voit hyödyntää omien unien tulkinnassa.

Kommentit

  1. Olen ihan samaa mieltä, omaa intuitiota ja symboliikkaa kannattaa kuunnella, ja perustaa tulkinnat niille. 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kysy, kommentoi, lähetä viesti!

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan