Ouija ja sen turvallinen käyttö

Ouijalaudalla pyritään saamaan yhteys henkiolentoihin, kuolleisiin läheisiin tai löytämään vastaus vielä piilossa oleviin kysymyksiin ja asioihin. Ouijaa käytetään myös, mikäli paikassa tuntuu kummittelevan tai haetaan vastauksia menneestä, nykyisestä tai tulevaisuudesta. Tänään kirjoitan Ouijan turvallisesta käytössä.

Järjestelyt

Laudan voi ostaa tai tehdä itse. Sen pinnan pitää olla sileä, jotta osoitin voi liikkua laudalla esteettä. Verhot kannattaa aina sulkea, oli joko valoisaa tai pimeää, sillä kaupungissa myös valot saattavat häiritä laudan käyttöä. Valot kannattaa sulkea myös asunnosta ja sytyttää kynttilöitä valaisemaan tilaa (ei kuitenkaan tuoksukynttilöitä). Kynttilöiden valo on pehmeää ja miellyttää henkiolentoja. Paras aika käyttää Ouijalautaa on hämärän tai pimeän aikaan, koska hämärämpi ympäristö on henkiolennoille miellyttävämpi ja on muutenkin rauhallisempaa kuin päiväsaikaan. Vuodenajoista syksy ja talvi ovat parhaita aikoja laudankäytölle etenkin 28.10 jälkeen alkava pimeä jakso. Samhain aikaan verho tämän ja tuonpuoleisen välillä on ohuimmillaan, joten se on myös hyvä aika Ouijalaudan käytölle.

Kaikki häiriötekijät kannattaa sulkea pois, joten ikkunat kannattaa sulkea samoin kuin kännykät ja muut elektroniset laitteet. Peilit ja muut heijastavat pinnat kannattaa peittää jo ihan siitäkin syystä, että se estää kuvittelusta johtuvia ylitulkintoja kynttilänvalossa heijastavilta pinnoilta. Kaikki helisevät korut kannattaa poistaa, sillä nehän tunnetusti karkoittavat kummituksia. Erilaiset kristalliesineet voivat auttaa henkiä pääsemään läpi rajatiloista. 

Lautaa kannattaa aluksi käyttää toisen, luotettavan ihmisen seurassa. Onnistuneen Ouijalaudan käytön jälkeen lautaa voi käyttää myös yksin. Erittäin tärkeää on, ettei Ouijaa käyttäessä käytä mitään päihteitä.

Ennen Ouijan käyttöä voit myös tehdä tiedostavan itsen suojaamisen, mutta se ei ole pakollista.

Ouijalaudan käyttö

Lauta asetetaan keskelle pelaajia ja kaikki pelaajat keskittyvät laudan käyttöön. Kaikkien paikallaolijoiden täytyy osallistua pelaamiseen. Aluksi rentoudutaan ja ajatellaan mukavia asioita. Kun kaikki ovat valmiita laitetaan kosketetaan osoitinta kevyesti yhdellä kädellä, joko etusormella tai etu- ja keskisormella, kunhan kaikilla pelaajilla on saman verran sormia osoittimella.

Mikäli haluaa ottaa yhteyttä johonkin tiettyyn henkeen, voi pelilaudan viereen laittaa jonkin esineen joka on kuulunut hänelle, myös valokuvaa voi käyttää. Tällöin keskitytään ajattelemaan juuri tätä tiettyä henkeä ja puhutellaan häntä nimeltä ja pyydetään liittymään seuraan. On kohteliasta esitellä hengelle myös itsensä.

Hengen saapumisesta kertoo äkillisesti leimahtava kynttilänliekki sekä pitkä ja kohtisuora sinertävä liekki.  Joskus kynttilän sammuminen tai kaatuminen kertoo pahantahtoisesta hengestä. Hengen läsnäolon voi myös aistia fyysisesti esimerkiksi kihelmöintinä, kevyenä ilmavirtana tai kosketuksena iholla. Hengen saattaa aistia myös lämpötilan vaihtumisena tai tuoksuna (tästä syystä siis tuoksukynttilöitä ei siis suositella istuntoon).

Kommunikoinnin hengen kanssa voi aloittaa kysymällä "Onko täällä vieraita rajantakaa?" Seuraavaksi kannattaa heti tarkistaa, onko yhteyttä ottava henki hyvän- vai pahantahtoinen. Jos kyseessä on tuntematon henki, tätä voi kysyä esimerkiksi "Onko henki kotoisin valosta vai pimeästä?" Kun kyseessä on suopea henki, häneltä voi kysyä hänen nimeään. Yleensä hyväntahtoisilla hengillä ei ole mitään salattavaa ja ne ilmoittavat nimensä kysyessä. Pahantahtoiset ja vältettävät henget eivät yleensä suostu kertomaan nimeään vaan kiertelevät vastausta esimerkiksi vastaamalla joku, piru, herra tai antavat itselleen eläinten tai tavaroiden nimiä. Huijari henkien kanssa ei kannata alkaa keskustelemaan myöskään silloin, jos vieraskielisen niminen henki puhuu kanssasi suomeksi. Tällöin henkeä täytyy pyytää tai käskeä poistumaan.

Ouijalautaa käyttäessä täytyy ottaa huomioon, että samoin kuin ihmisiä, on henkiolentojakin olemassa sekä hyviä että pahoja. Pahojen henkien kohtaaminen on kuitenkin melko harvinaista. Tälläiset henget saattavat kutsua itseään saatanaksi, 666 tai muulla vastaavalla termillä, mutta on hyvin epätodennäköistä, että nämä olisivat kuitenkaan mitään oikeita demoneita. Pahat henget saattavat kuitenkin tahallaan pelotella tai uhkailla. Jos käyttää Ouijaa kotona ja saa yhteyden tällaiseen ei-toivottuun henkiolentoon kannattaa asiallisesti lopettaa peli ja tämän jälkeen puhdistaa asunto.

Saapuneelle hengelle kannattaa olla kohtelias ja häntä täytyy tervehtiä. Tutustuessa henkeen voi kysyä tavallisia asioita, kuten asuinpaikkaa tai minkä ikäinen hän oli. Hengen olinpaikkaa ei kannata kysyä, jo ihan siitä syystä, että voi olla aika kuumottavaa, jos se vastaa olevansa aivan takanasi. Henkeä ei myöskään kannata pyytää näyttäytymään. Omasta tai muiden kuolemasta ei pidä esittää kysymyksiä. Tavalliset henget eivät muutenkaan välttämättä tiedä sen tasoista tietoa ja kuolemasta tietävät eniten juuri vältettävät henget. 

Kannattaa olla kunnioittava. Samaa kysymystä ei pidä toistaa uudelleen ja uudelleen, eikä kysellä itsestään selvyyksiä tai asioita, joihin ei oikeasti kaipaa henkimaailman apua. Jos et ymmärrä vastausta, älä silti ole tyly. Henget ovat heijastuksia niistä keitä he joskus olivat, joten myös vastauksiin vaikuttaa esimerkiksi hengen ikä. Lähiaikoina kuolleet saattavat olla liian hämmentyneitä vastatakseen selkeästi. Ole kiitollinen, jos henki vastaa sinulle ja muista kiittää henkeä saamistasi tiedoista.

Yhteys henkeen katkaistaan nostamalla sormi osoittimelta ja laudan käyttämistä voi jatkaa koskettamalla osoitinta uudestaan. Peli lopetetaan kohteliaasti Näkemiin- kohdan kautta. Keskustelu lopetetaan ystävällisesti viemällä osoitin Näkemiin kohtaan ja sanomalla samalla hengelle Näkemiin! Sen jälkeen otetaan sormet osoittimelta ja hengitetään syvään.

Yleisesti luullaan, että henkiolennolta itseltään kysyttäisiin lupaa pelin lopettamiseen, mutta tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa. Tässä ihminen hallitsee henkiä, ei toisin päin. Myöskään mitään pelivälineitä ei tarvitse hävittää vaan niitä voi käyttää uudelleen. 

Jos sait aiemmalla kerralla yhteyden johonkin tiettyyn henkeen, sitä kannattaa kysyä uudelleen mukaan, sillä se on jo valmiiksi virittäytynyt pelaajien taajuudelle. Jos paikalle tullut henki alkaa yhtään epäilyttää, kannattaa häntä pyytää kertomaan nimensä uudelleen. Aiemmin kohdatun hyvän hengen kautta voi yrittää tavoittaa myös muita henkiä. Hyvät henget saattavat tulla juttusille myös muiden henkien läsnäollessa. Kannattaa olla varuillaan, jos muut henkiolennot lähtevät tiehensä uuden tulokkaan tieltä. Tällöin kyseessä voi olla pahahenki.

Säännöllinen laudan käyttäminen jossain tilassa heikentää elävien ja kuolleiden välistä rajaa ja vahvistaa kanavaa henkimaailmaan tehden yhteydenotosta helpompaa. Mikäli hyvä tai paha henkiolento virittäytyy taajuudellesi se voi helpommin tehdä sen uudelleen.

Jos hengen läsnäolo tuntuu vielä pelin lopettamisen jälkeen on hyvä puhdistaa koti. Samoin istunnossa käytetyt esineet voi puhdistaa. Myös omat energiat kannattaa tasapainottaa ja maadoittaa.

Jos sinulla on kokemuksia Ouijalaudan käytöstä kuulisin niistä mielelläni kommenteissa!

Jos pidit tästä postauksesta lue myös

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Rakkausmagia: Keitetyn ruusun taika

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen