Kristallien puhdistaminen

Kristalleja ja kiviä kannattaa välillä puhdistaa. Jotkut kristallit imevät itseensä energioita ympäristöstään. Joskus kristallit voivat väsyä ja tummua, tuolloin niihin on kerääntynyt negatiivista energiaa ja ne on syytä puhdistaa esimerkiksi vedellä tai suolalla (muista kuitenkin, että jotkut kivilajit/kristallit eivät kestä vettä/suolaa, esimerkiksi seleniitti, ei kipsipitoisuutensa vuoksi kestä vettä, kun taas useimmat kvartsit kestävät). 

Kristallin puhdistukseen on monta metodia. Kristallit voidaan puhdistaa/ladata täydenkuun aikaan, viemällä kristallit ulos tarjottimella tai asettaen ne täysikuun valoon ikkunalaudalle. 

Kristallit voidaan puhdistaa myös hautaamalla ne maahan noin vuorokaudeksi tai kuljettamalla niitä valkosalvia tai francincense suitsukkeen savun läpi n. 10 minuuttia. 

Kristallit voi myös laittaa puhdistumaan auringon valoon n. 4 tunniksi, muttei sen pidempään, ettei aurinko haalista niiden värejä. Jotkut kristallit, kuten seleniitti lataavat ja puhdistavat muita kristalleja. 

Itse puhdistan kristallit useimmiten yksitellen kulhossa, jossa on kevyesti vaaleanpunaisella suolalla suolattua vettä tai kuuvettä. Kristalleja puhdistaessa, olen monesti ihan hämmästynyt, kuinka nopeasti kristallin energia ja väri kirkastuu! Intuitiosi kertoo, milloin mikäkin kristalleista on valmis puhdistuksesta, sen yleensä huomaa hyvin selkeästi.

Kristallit jotka eivät kestä vettä

Jos kristallin nimi päättyy englannin kielellä -ite päätteeseen se ei luultavasti kestä vettä, kuten selenite, malachite, calcite ja kyanite. Vettä eivät kestä myöskään fluorite, lepidolite, opal, turqoise, celestice, pyrite, hematite ja halite.

Kristallit jotka kestävät vettä

Vettä kestäviä kristalleja taas ovat ainakin vuorikristalli, kvartsit, ametisti, citrine, agate, moonstone, jasper, tiger's eye ja aventurine.

Kristallit ja eliksiirit

Jotkut kristallit ovat myrkyllisiä tai sisältävät sellaisia metalleja ja mineraaleja, joiden ei tulisi joutua ihmiskehoon. Tässä kannattaakin olla tarkkana mikäli teet esimerkiksi kuuvettä (jonka olet aikeissa juoda) tai mietit, mitä kristalleja voi turvallisesti laittaa mukaan noidan kylpyyn. 

Turvallisia tähän tarkoitukseen ovat ainakin ruusukvartsi, ametisti, citrine, savukvartsi, vuorikristalli ja blue lace agate. 

Myrkyllisiä taas ovat amazonite, angelite, aquamarine, chrysocolla, flourite, kunsite, labratorite, lapiz lazuli, lepidolite, malachite, opal, rhodochrosite, tiger's eye, tourmaline, turqoise.

Tässä postauksessa ei tietenkään ole kaiken kattava lista myrkyllistä kristalleista, joten mikäli olet epävarma kristallin sopivasta käytöstä, tarkista se aina ensiksi luotettavasta lähteestä.
Jos pidit tästä postauksesta lue myös

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Rakkausmagia: Keitetyn ruusun taika

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen