Noidan talo

Ei ole sattumaa, että useissa tarinoissa noitien talot kuvataan elävinä. Vanhassa noituudessa ajatellaan noidan talon olevan ikään kuin elossa ja tietoinen. Noidan koti on samalla koti perheen jäsenille ja lemmikeille, mutta sen uskotaan olevan koti myös erilaisille hengille ja henkiolennoille, jotka suojelevat kotia ja sen asukkaita. 

Siksi noidan kannattaa puhua kodilleen. Kun tulet kotiin, voit tervehtiä kotia "Hei!" ja kun lähdet kotoa voit kiittää kotia "Kiitos!" Vanhassa noituudessa ajatellaan, että jos kodista ei huolehdita ja sitä ei arvosteta, se houkuttaa helpommin negatiivisia energioita ja negatiivisia henkiolentoja. Kokeile kodille puhumista kuukauden ajan ja saatat huomata merkkejä siitä, kuinka koti vastaa sinulle.

Kodissa myös esimerkiksi viherkasveille voi ja kannattaa puhua lempeästi, sillä lempeällä ja hyvällä energialla kasvatetut viherkasvit kukoistavat yleensä kauniisti ja lisäävät kotiin hyvän energian lisäksi happea ja puhdistavat ilmaa.

Noita voi myös esimerkiksi ripustaa kotinsa oveen kelloja, jotka suojaavat kotia (voit lukea lisää noidan kelloista täältä). Kotia suojaavat myös esimerkiksi musta turmaliini tai obsidiaani ovella, jotka blokkaavat negatiivisten energioiden pääsyä kotiin. Ulkona kotia suojaavat erilaiset puut ja pensaat. Saniainen on kotia vahvasti suojeleva kasvi ja sen vuoksi niitä onkin ennen vanhaan usein istutettu talon pihapiiriin ja ovien läheisyyteen.

Jos pidit tästä postauksesta lue myös
Kodin suojaaminen ja puhdistaminen
Keittiömagian perusjuttuja
Pieniä tee ja kahvi rituaaleja

Kommentit

  1. Heti tämän tekstin otsikosta tuli mieleen baba jaga -myytit, jotka ovat kiehtoneet minua pitkään. Ja siinä kuvituksenahan on ihana kananjalkainen mökki! 🥰 Aloin miettiä, onko koti enemmän fyysinen asia (talo tai asunto) vai henkinen asia (mikä paikka tuntuu kodilta, turvalta)? Ja jos fyysisellä paikalla on väliä, onko silloin väliä, onko vuokralla vai omistusasunnossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kommentistasi, se sai minutkin pohtimaan kodin olemusta ❤️ Minäkin olen aina tykännyt Baba Jagasta ja muista noita tarinoista 🙂! Siksi halusinkin jakaa tämän uskomuksen noitien taloista. Uskon, että koti on siinä mielessä enemmän henkinen paikka, sillä minulle se on siellä missä tuntuu turvalliselta ja hyvältä olla. Toisaalta hyvään oloon minulla vaikuttaa kovasti se, onko kotona asiat siististi vai epäjärjestyksessä ja sotkussa. Usein myös mieleni tuntuu sekavalta, jos kodissa on epäsiistiä ja olenkin aika ahkera siivooja. Tapanani on, että siivouksen jälkeen nautiskelen vielä valkosalvia suitsukkeen tuoksusta ja koen, että se vie viimeisetkin huonon energian rippeet mennessään. Siispä fyysisellä paikalla on minulle myös merkitystä. Sillä taas ei juuri taida olla merkitystä asuuko omistusasunnossa vai vuokralla. Vuokralla asuessa tosin pitäisi siinä mielessä tuntea olevansa turvassa, että tietää saavansa asua asunnossa pitkään (ettei se esimerkiksi ole yhtä aikaa myynnissä tms.)

      Poista

Lähetä kommentti

Kysy, kommentoi, lähetä viesti!

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan