Saniainen ja Sananjalka magiassa

Voimakkaasti suojeleva. Planeetta Merkurius, mikä yhdistää Saniaisen viisauteen ja salaisuuksiin. Elementti ilma. Maskuliininen.

Saniaiset ja Sananjalat ovat kasveja, joihin perinteisesti on liitetty paljon maagisia ominaisuuksia. Istuta Saniaisia tai Sananjalkoja (eli isoimpia Saniaisia) kodin ympärille suojaukseksi. Saniaisen ajatellaan parantavan emotionaalisesti, kun sitä kantaa mukanaan. Makuuhuoneessa tai tyynyn alle laitettuna Sananjalka auttaa enneunien näkemisessä. Saniainen tyynyn alla, voi näyttää unessa ratkaisun ongelmaan. Voit kantaa Saniaista mukana suojaamassa negatiiviselta energialta. Rituaaleissa Saniaista voi käyttää parantamaan hedelmällisyyttä (Huom! myrkyllinen nautittuna). Saniaista voi polttaa suitsukkeena suojaukseksi. On ajateltu, että saniaisen polttaminen ulkona tuo sateen. 

Saniainen ja Sananjalka liitetään usein Juhannuksen magiaan. Käytä Saniaista kiukaalla tai liota löylyvedessä poistaaksesi ylimääräiset vaikutteet Juhannus-saunasta. Tai lisää Sananjalka sauna-vihtaan suojelusta tuomaan. Jos Sananjalkoja tai Saniaisia kerää maagisiin tarkoituksiin, ne tulee leikata veitsellä ääneti ja paikalle tulisi perimätiedon mukaan jättää pieni uhraus; ruokaa, tupakkaa tai leipää tms. Perimätiedon mukaan Sananjalan maagisia voimia vahvistaa, mikäli et kiitä kasvia kerätessäsi ja teeskentelet varastavasi sen. Taikayrttien, kuten Saniaisen voimia vahvistaa myös niiden kerääminen alastomana ja täydenkuun aikaan.

Saniaiseen liittyy suomalaisessa mytologiassa useita maagisia rituaaleja ja elementtejä. Saniaisen, kukattoman itiökasvin, saattoi uskomuksen mukaan nähdä kukkivan vain Juhannusyönä. Silloin kukka piti kiireesti poimia, tähän oli olemassa omat rituaalinsa. Kukka toi poimialleen taikavoimia. Juhannuksena kukkivaan Saniaseen liitetään paljon uskomuksia myös Baltian maissa. Katolinen kirkko kielsi aikoinaan  osan Saniaiseen liittyvistä rituaaleista, koska kirkko tietenkin suhtautui Juhannustaikoihin lievästi sanoen paheksuen. 

Kauneusmagiassa (valheellista) lumoavaa kauneutta pyrittiin saamaan sitomalla juhannusyönä Saniaisen lehviä hiuksiin ja huuhtelemalla kasvot aamulla Saniaispensaikossa.

Jos pidit tästä postauksesta lue myös

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan