Lait ja moraali

Tässä postauksessa esittelen magian yleisiä moraalisia periaatteita, joiden pohjalta jokainen noita voi muodostaa oman näkemyksensä. Blogistani löytyy loitsuja ja rituaaleja niin korkeaenergiseen työskentelyyn, valkoiseen, punaiseen, harmaaseen ja välillä mustaankin magiaan. Jokaisen lukijan on omista moraalisista lähtökohdistaan päätettävä, mikä sopii itselle. Huomioithan, etten koskaan suosittele mustaa magiaa. Mielestäni noidan on kuitenkin hyvä tietää myös mustaan magiaan liittyvistä asioista, kuten kirouksista, jotta ne osaa myös murtaa. 

Moraali

'An' it harm none, do what ye will

Vapaasti käännettynä - Kun et vahingoita ketään (mitään), tee mitä haluat. Tämä on wiccojen perusperiaate. Vaikka en ole wicca, katson tämän silti erinomaiseksi moraaliseksi pyrkimykseksi. Ajattelen kuitenkin, että ihmisellä on oikeus esimerkiksi suojautua ja myös heijastaa pahat aikeet takaisin lähettäjälleen. 

Kolminkertaisuuden laki

Kaikki mitä teet palautuu itselle kolminkertaisena. Jos siunaat toista saat itsellesikin siunausta, jos kiroat toista, saat itsellesikin pahaa. Tämäkin on wiccoilta peräisin oleva laki. Itse en noudata kolminkertaisuuden lakia, mutta uskon hyvin vahvasti karmaan. On selvää, että teoilla on seuraukset.

Vetovoimanlaki

Vetovoimanlaki on yksi niistä asioista, joilla voi oikeasti muuttaa elämäänsä haluamaansa suuntaan ja sitä kannattaa pohtia.

Vetovoimanlaissa ajatellaan, että vedät puoleesi sitä, mitä olet (huom! et sitä mitä haluat). Se mitä olet on seurausta ajatuksistasi, joista seuraa tunteita, toimintaa ja valintoja. Tässä mielessä kaikki mitä olet on itsesi luomaa. Ajatuksilla ja tunteilla on energiaa. Samankaltainen energia vetää puoleensa (vrt. like attracts like magian perusperiaatteissa). Sitä saa mitä tilaa. Kiltteys vetää puoleensa kiltteyttä, epävarmuus epavarmuutta jne.

Kun tiedostat ajatukset voit muuttaa ne rakentaviksi. Ajatukset muuttuvat tosiksi.

Tee positiivisia affirmaatioita ja ajankohtaisia lauseita ja toistele niitä, kunnes ne muuttuvat tosiksi (vrt. manifestointi) "Minä olen ihana, tiedän, että minulla on mahtava elämä" jne.

Tärkeä huomio on, että vetovoimanlaki ei erota hyviä asioita pahoista, vaan antaa sen mitä ajattelee. Esimerkiksi "Mitään pahaa ei tapahdu" kannattaa muuttaa muotoon " Kaikki menee hyvin".

Vapaan tahdon laki

Moraalisena ohjenuorana voisi pitää myös lakia vapaasta tahdosta. Eli ihmistä ei tulisi pakottaa toimimaan halutulla tavalla vaan hänen tulisi saada valita itse. Tämä on wiccojen sääntö, mutta uskon, että meidän muidenkin on hyvä tiedostaa tämä. Mikäli haluat noudattaa vapaan tahdon lakia, kannattaa harkita tarkoin esimerkiksi rakkausmagiaa, jolla pahimmillaan (tai parhaimmillaan riippuen mistä suunnasta katsoo) saa aloittaa suhteen "panttivanki" tilanteella.

Kyky olla hiljaa

Useimmiten omista maagisista töistä ei kannata puhua muille, eikä niillä missään nimessä ainakaan kannata kehuskella. Asiat toimivat paremmin hiljaisuudessa.

Jos pidit tästä postauksesta lue myös

Kommentit

Luetuimmat postaukset tässä kuussa

Tarot tiistai - Kelttiläinen risti

Pahan onnen tai kirouksen puhdistaminen kananmunan avulla

Rahaloitsu

Kodin suojaaminen ja puhdistaminen

Kasvien kootut käyttötarkoitukset noidalle

Kuinka tehdä omat noitapurkit ja noitapullot

Hoodoo: Taika saamaan henkilö himokkaaksi sinua kohtaan